top of page
outiomakuvapien.jpg

Olen Joensuun maaseutualueella asuva kuvataiteilija ja kahden lapsen äiti. Valmistuin kuvataiteilijaksi Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta vuonna 2010. Ilmaisuvälineekseni valikoitui arkinen lyijykynä, joka mutkattomuudellaan on mahdollistanut taiteen tekemisen myös hektisen arjen lomassa. Vaikka mielitiettyni onkin lyijykynä, olen kokeilunhaluinen ja ennakkoluuloton tekijä - Idean toteutuksen vaatiessa rautaa ja betonia, olen valmis tarttumaan työhön sekoitin ja rälläkkä kainalossa.

Työni ovat vahvasti kerronnallisia ja niiden keskiössä on usein ihminen. Arki, muistot, tunnetilat, ihmismieli ja ihmisen luontosuhde ovat aiheita, joita toistuvasti käsittelen taiteessani. Muutto kotiseudulle ja äidiksi tuleminen ovat herkistäneet minut pohtimaan myös erityisesti kodin ja perheen merkitystä, sukupuolirooleja sekä menneitä sukupolvia.

 

Taide on minulle keino käsitellä ja jäsennellä ajatuksiani, ottaa kantaa ja osallistua päivänpolttaviin kysymyksiin ja ajan ilmiöihin. Työskentelyni taustalla voi olla vakaviakin aiheita, mutten koskaan käsittele niitä liian vakavamielisesti.

  • Instagram

outi.piiroinen(at)gmail.com

+358 50 545 6764

"Piiroisen tulkinnat ovat kokonaisuudessaan huumorin ja hyväntahtoisen ironian sävyttämiä pienoistutkielmia, joissa on sekä intertekstuaalisia viitekoukkuja että kokemuksellista samastumispintaa uskottavasti."

Anna Logren, Karjalainen, 16.12.2016

bottom of page